SteenGoed Challenge
SteenGoed Challenge - 23 mei 2018

De drie winnende locaties van de SteenGoed Challenge zijn bekend en zullen gevolgd worden in hun zoektocht naar een nieuwe bestemming! Het Juvenaat in Zevenaar, Fliegerhorst in Teuge en de Eendracht in Hoorn (gemeente Heerde) zijn de drie locaties waar onder andere vastgoedpartijen, omwonenden en de gemeente ideeën voor herbestemmingen kunnen indienen.

De 3 locaties passen perfect in de doelstelling van de SteenGoed Challenge. Locaties met een speciaal verhaal en met bijzondere waarde voor de directe omgeving. Zo is de Eendracht in Hoorn een prachtig gebouw met een lange historie. Het gebouw heeft een prominente plek aan de fietsroutes van het Apeldoorns Kanaal en heeft veel kansen voor een nieuwe invulling. Diverse ideeën kwamen al voorbij; van bed & breakfast tot klimhal. De Fliegerhorst in Teuge is een plek met een grote historische waarde. In de Tweede Wereldoorlog gebouwd als bunkercomplex, direct naast het vliegveld. Ook het Juvenaat in Zevenaar is een locatie met een rijke historie. Op het perceel liggen veel kansen voor zowel renovatie als gedeeltelijke nieuwbouw.

Van ideeën verzamelen naar plan van aanpak

Wat gaat er de komende tijd gebeuren? Allereerst verzamelen we voor deze locaties ideeën. Die kan u vanaf vandaag aanmelden via de website Steengoed Benutten.Wat zou u hier willen starten, welke maatschappelijke rol kan een gebouw vervullen? Wat zou u zelf hieraan bij kunnen dragen? Begin september kiezen we per locatie het beste idee of combinatie van ideeën. Met een coach gaan de inbrenger van het idee en de eigenaar van de locatie aan de slag. Eind september 2018 moet er voor deze 3 locaties een concreet plan van aanpak liggen, zodat de uitvoering direct daarna van start kan.

Heb jij een goed idee voor de herbestemming van deze panden? Dien dan voor 2 juli jouw idee in op wonenenruimte.gelderland.nl.