Michiel van der Burght
21 juli 2020

In een tijd waarin het niet mogelijk is om met een grote groep mensen bij elkaar te komen en kennis uit te wisselen, moet je op zoek naar andere oplossingen. Om toch deze kennis en ervaringen met elkaar te kunnen delen hebben wij een Engelse taxi laten komen, met corona-proof tussenschot waarin wij interviews afnemen met professionals.

In een serie van 6 filmpjes gaan wij in gesprek met eigenaren van – en professionals op het gebied van erfgoed. We nemen u mee naar prachtige monumentale locaties. Tijdens de interviews delen de geïnterviewden hun kennis vanuit hun expertise.

Bij de Haarlemmerpoort in Amsterdam haalden wij Michiel van der Burght, adjunctdirecteur Stadsherstel Amsterdam, op. Stadsherstel Amsterdam is in 1956 opgericht omdat de stad er zeer verpauperd bij stond. De woonfunctie was langzaam aan het verdwijnen uit het centrum. Het gemeentebestuur had een beleid waarin de focus lag op de ontwikkeling van een zakencentrum, uitgaanscentrum en winkelcentrum. Burgers kwamen in opstand en vanuit dit initiatief is Stadsherstel Amsterdam ontstaan.