Monstersche sluis foto Schiedams nieuws
Schiedams Nieuws - 18 september 2017

Wat moet er gebeuren met de oude deuren van de Monstersche Sluis? Wie een goed idee heeft voor herbestemming van de sluisdeuren kan dit doorgeven aan de stichting achter de heropening van het monument in Maassluis.

Na vele jaren werken, onderzoeken verrichten, rapporten schrijven, vergunningen aanvragen en velen te overtuigen van het nut van het openen van de Monstersche Sluis zal Professor Jan Stuip op 28 september aanstaande tijdens een feestelijke bijeenkomst de eerste handeling verrichten voor de start van de restauratie van dit rijksmonument gelegen in de historische binnenstad van Maassluis. De acht oude sluisdeuren worden vervangen door nieuwe, maar het oude historische karakter blijft behouden.

Wat doen wij met de oude deuren, vraagt Bert de Reuver, voorzitter van de Stichting Monstersche sluis zich af? Zullen wij die op een rotonde zetten, zullen wij die in stukken zagen en aan de vrienden van de sluis verkopen of zullen wij hier een kunstwerk van maken? Goede ideeën zijn welkom en zullen door een jury worden beoordeeld.

U kunt uw idee melden aan de stichting Monstersche Sluis, e-mail info @monsterschesluis.nl