Rioolwaterzuivering Moerenburg
13 november 2018

Waterschap De Dommel zoekt een nieuwe bestemming voor de voormalige rioolwaterzuivering Moerenburg in Tilburg-Oost. Door middel van een openbare inschrijving roept het waterschap ondernemende initiatiefnemers op om een plan in te dienen voor deze historische locatie. De inschrijving start naar verwachting in december en het waterschap hoopt in het voorjaar van 2019 een overeenkomst met een initiatiefnemer te sluiten.

Tijdelijke verhuur
Moerenburg is meer dan tachtig jaar oud en de eerste biologische waterzuivering in Nederland. In 2016 zijn de gebouwen van Moerenburg aan de buitenzijde gerestaureerd. Het waterschap heeft met de gemeente Tilburg afgesproken dat er naar een functionele bestemming wordt gezocht. Het gaat om een tijdelijke verhuur om toekomstige ontwikkeling van het terrein mogelijke te houden.

Keuze voor openbare procedure
Het besluit voor een openbare procedure is een verandering ten opzichte van het eerder gekozen traject waarin het waterschap in gesprek was met één partij. De keuze betekent dat dat iedere geïnteresseerde een gelijke kans heeft om in aanmerking te komen voor de huur van het perceel. .

Initiatieven
Inschrijvers worden uitgedaagd om met nieuwe, verfrissende ideeën te komen om deze bijzondere en historische locatie met ondernemerschap te combineren. Het idee is dat hiermee een functionele bestemming aan de locatie wordt gegeven die ervoor zorgt dat iedereen kan genieten van de diverse monumenten op het parkachtige terrein. De inschrijvers komen in aanmerking voor de huur van (een deel van) het complex. In dit kader is het echter nadrukkelijk van belang dat het niet alleen gaat om de hoogste bieder maar om de beste combinatie van de ruimtelijke inpassing, het ondernemingsplan en de huurprijs.

Voor meer informatie: www.dommel.nl

Doe inspiratie op over de mogelijkheden van een herbestemmingsproject, klik hier de projecten te bekijken