Eigenarenonderzoek 2020
09 februari 2021

Om te weten wat er leeft en speelt bij monumenteigenaren en ook om te bepalen hoe wij hen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij het in stand houden van hun monument, houdt het Restauratiefonds om de twee jaar een onderzoek.

Uitkomsten onderzoek

Het Restauratiefonds neemt u op interactieve wijze mee in de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek dat wij eind 2020 hebben laten uitvoeren. Onze marketeer Sjoerd Slagter geeft u een inkijk in het profiel van de monumenteigenaar en de staat van het monument. Maar ook laten wij zien aan welke informatie eigenaren behoefte hebben, hoe zij erfgoedorganisaties waarderen, wat de gevolgen van Covid-19 zijn op investeringen en hoe het staat met verduurzaming. Onmisbare informatie voor u als erfgoedprofessional.

Inspelen op behoefte

Onze host Pierre van der Gijp was op bezoek bij monumenteigenaren Dieuwke Stellinga van Restaurant Onze Kerk en Anita Akkermans-Blom om met ze te praten over hun ervaringen met het ondernemen en wonen in een monument. Ook gaat Pierre met erfgoedprofessionals Mariëtte Pennarts, Regiohoofd - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, en Martijn Haitink, adviseur erfgoed - Dijkoraad, in gesprek over een aantal uitkomsten en trends om te kijken hoe wij samen met u, beleidsmaker of specialist, kunnen inspelen op de behoeften van monumenteigenaren.

Meld u aan voor de online bijeenkomst