Adres

Schandelo 13 5941 CT Velden Nederland

Monumentstatus
Geen
Transformatiejaar
2010
Oude functie
Boerderij
Nieuwe functie
Wonen

De boerderij 'Enderhof' is de oudste oorspronkelijke boerderij van Schandelo. Door haar bijzondere erf en landschappelijke context heeft de boerderij, na het verdwijnen van de agrarische functie, zelfs de status 'Landgoed' verkregen. Tegenwoordig is een aantal paden opengesteld en kan de locatie dienen voor sociaal-culturele aangelegenheden. Zo vormde het landgoed in 2009 het toneel voor 'klassiek op locatie'.

OPGAVE

De boerderij “Enderhof” is de oudste oorspronkelijke boerderij van Schandelo. Door haar bijzondere erf en landschappelijke context heeft de boerderij, na het verdwijnen van de agrarische functie, zelfs de status “Landgoed” verkregen. Tegenwoordig zijn een aantal paden opengesteld en kan de locatie dienen voor sociaal culturele aangelegenheden. Zo vormde het landgoed in 2009 het toneel voor  “klassiek op locatie”.

AANPAK

Met de huidige verbouwing worden bestaande delen van de boerderij, met respect voor de authentieke details, verbouwd voor bewoning. Ingetogen maar eigentijdse ingrepen helpen de oude relatie met het erf te versterken, waarmee tevens ruimte ontstaat voor nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie

Projectbeschrijving op de website van Clevis-Kleinjans Architecten.

Bouwjaar
1900
Architect (transformatie)
Clevis-Kleinjans Architecten
Eigenaar
Stichting tot behoud van Enderhof
Betrokken partijen
Aannemersbedrijf PH van der Velden bv
Thissen Installatietechniek
Stroeken electro
Vissers & Vissers ingenieursbureau
Organisatie
Clevis-Kleinjans Architecten
Google map of Woonboerderij Enderhof, Velden