De Leeffabriek
24 juni 2024

Terugblik 

Wij bezochten als één van de eersten, met een kleine groep initiatiefnemers deze bijzondere plek midden in het natuurgebied Meinerswijk. De Leeffabriek is een unieke locatie waar geschiedenis en natuur samenkomen in een inspirerende omgeving. Dit mooie project is mede mogelijk gemaakt door de steun van de Provincie Gelderland en de laagrentende leningen van het Gelders Monumentenfonds.

Leeffabriek

 

 

Impressie van het Bezoek

Tijdens ons bezoek nam eigenaar Frank van Jaarsveld ons mee in het verhaal van de voormalige steenfabriek. Hier werd stugge klei ooit omgezet in krachtig steen. Nu, als Leeffabriek, biedt het een unieke plek in het natuurgebied Meinerswijk. Gedurende de transformatie werken drie personen aan de 2.000 m2 met 15 ovenkamers aan weerszijden. Beneden vindt u steen en geborgenheid, terwijl boven meer energie en licht binnenkomt via de lichtstraat.

Bezoekers Leeffabriek

 

 

Bezoekers

De helft van de aanwezigen was monumenteigenaar, de andere helft bestond uit professionals, gemeenteambtenaren en financiers. "Met dit gezelschap kun je elke herbestemming tot een goed einde brengen.

 

ZEEPKIST

Vanaf de zeepkist deelden eigenaren en professionals hun ervaringen. Dit leverde afwisselende verhalen op. Sandra Hulsman, eigenaar van Nijvertijd in Heerde, vertelde hoe zij en haar partner hun concept in een voormalige nijverheidsschool ontwikkelden, met yoga, overnachtingsplekken en een horloge-atelier. Bewoners konden stemmen op de plannen.

We hebben het aan hen te danken dat we dit mooie pand konden kopen. Draagvlak in de buurt is voor ons het belangrijkst. Dan komt er van alles op je pad.

Sandra Nijvertijd

 

 

Een Benadering van Leven en Leiderschap

Met toewijding vertelde Anne Rodenburg, die de exploitatie van deze herbestemming zal leiden, over haar plannen. Na drie jaar hard werken begint het einde bijna in zicht te komen. Vanaf 1 september gaan de deuren officieel open en kunnen de prachtige trainingsruimtes, 18 overnachtingsplekken en werkruimtes op de begane grond werkelijk gebruikt worden. En vanaf 1 januari komt ook de bovenverdieping erbij, waardoor er nog meer ruimte is voor samenwerking, ontspanning en training. De Leeffabriek wil een plek zijn voor ontwikkelen en ontplooien.

 

Anne Rodenburg

 

Elk mens is uniek. Dit gebouw is alles: perfect door imperfectie. Niks is hetzelfde.

Leeffabriek

 

 

Verhaal

Lees alvast het verhaal van deze herbestemming en ontdek zelf de magie van de Leeffabriek in Elden vanaf 1 september.

Klik hier

Wilt u de volgende keer aanwezig zijn bij één van onze bijeenkomsten? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Dank aan Jan van Dalen voor de prachtige foto's die deze bijzondere dag vastlegden.