NRP
NRP - 17 juni 2020

Nederland heeft nu en de komende decennia te maken met een aantal grote transitieopgaven zoals de woningbouwopgave, klimaatadaptatie, energietransitie en een circulaire economie. Dat onze bestaande gebieden en gebouwen een cruciale rol spelen in deze opgaven, staat buiten kijf. Want 99% van het vastgoed staat er al. Hoe zorgen we ervoor dat het bestaande de startmotor wordt voor de transitie en een sleutelrol gaat vervullen in de opgaven van de nieuwe tijd?

Wie zijn daarin de belangrijkste spelers? Hoe gaan de samenleving en de opgaven veranderen in de nieuwe realiteit waar we ons in bevinden? Programmamaker Tim Wagemakers van De Balie blikt aan tafel vooruit met gerenommeerde experts vanuit verschillende disciplines. Verwacht vier verfrissende visies op hoe de wereld van morgen eruit gaat zien, een boeiend gesprek over wat dat betekent voor onze opgaven en inspirerende voorbeelden die laten zien hoe je het verschil kunt maken in deze kantelperiode.

Presentator Tim Wagemakers gaat in gesprek met:

  • Floris Alkemade, Rijksbouwmeester
  • Bart Krol, voorzitter NRP en voormalig gedeputeerde Provincie Utrecht
  • Hans de Jonge, emeritus hoogleraar Vastgoedbeheer en Ontwikkeling TU Delft en voormalig bestuursvoorzitter Brink Groep
  • Nicole Maarsen, directeur Vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea Real Estate

De livestream van de online talkshow is op 25 juni via de website van het NRP te volgen. Ontvang van te voren een reminder door u aan te melden en mis de talkshow niet.