winnaars Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023
Project aanmelden - 13 maart 2024

Voor het derde opeenvolgende jaar gaat in 2024 de Erfgoed Duur­zaam­heids­prijs uitgereikt worden. De inzend­termijn is vanaf 12 maart tot en met 12 mei a.s. Het verduurzamen van monumenten is echt anders en complexer is dan het verduurzamen van nieuwere woningen. De organi­satoren willen monument­eigenaren ook dit jaar inspireren en laten zien wat er wél kan.

Particulier en zakelijk 
De Erfgoed Duurzaamheidsprijs is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Nationaal Restauratiefonds en stichting Nederland Monumentenland. Vorig jaar waren er in totaal 43 inzendingen. Net als vorig jaar zijn er twee categorieën: particulier en zakelijk. De organisatoren zijn ook dit jaar op zoek naar inspirerende verduurzamingsprojecten die de afgelopen tijd zijn gerealiseerd.

Publieksstem en jurering 
Alle inzendingen worden zowel door publiek als door een jury beoordeeld, waarna erfgoedprofessionals een keuze maken uit drie genomineerden in beide categorieën. De jury kijkt naar de aard van het project, de creativiteit, innovativiteit, uitdagendheid en het proces.

Project aanmelden