bijeenkomst voor professionals en initiatiefnemers van herbestemmingen van monumenten
Doe maar gewoon DUURZAAM - 18 oktober 2022

Na meer dan twee jaar wachten is het nu eindelijk zover! Op dinsdag 15 november staat de bijeenkomst ‘Doe maar gewoon DUURZAAM’ gepland. De bijeenkomst vindt plaats op een unieke bestemming: klooster Mariënburg in Den Bosch waar duurzaamheidsmaatregelen op innovatieve wijze zijn toegepast.

De bijeenkomst is voor professionals en initiatiefnemers van herbestemmingen van monumenten. Kennis, inspiratie en ontmoeten op een unieke plek staan hierbij centraal. De locatie is direct een inspirerende case, die het Restauratiefonds ook gefinancierd heeft.

AANMELDEN

Ik gun iedereen een goede crisis - Maurice Beijk (Rentmeester 2050)

Maurice Beijk neemt u mee in de ontwikkelingen om ons heen. Hij laat u vooral zien dat het niet allemaal duur en complex hoeft te zijn. Omdenken is zijn kracht en daar neemt hij u graag in mee. Aan de orde komen o.a. de actuele thema’s: duurzaamheid, energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie, revitalisering, trends en meer.

Maurice wordt als ‘Rentmeester2050’ gezien als deskundige op het gebied van MVO en in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid. Een van zijn statements is: “De aarde heeft ons niet nodig maar wij de aarde.

Maurice Beijk

 

Duurzame transformatie van klooster naar campus - Wim Boers en Hans Heijmans

Wim Boers, voormalig eigenaar Kadans Vastgoed, vertelt samen met Hans Heijmans over de herbestemming van klooster Mariënburg. Voor welke uitdagingen zij hebben gestaan bij de verduurzaming van dit grote complex. Dankzij innovatieve toepassingen wordt het klooster, nadat de laatste bouwfase in april is afgerond, volledig gasloos.

Tijdens het interview heeft u als bezoeker ook nadrukkelijk een stem. Stel uw vragen alvast vooraf tijdens registratie.

Het voormalige klooster is een rijksmonument uit 1897. Sinds 2016 is Mariënburg Campus de eerste universiteit gevestigd in ’s-Hertogenbosch gevestigd, de Jheronimus Academy of Data Science.

 

Bekijk hier het volledige programma.

Marienburg