Fooddock Deventer
NPO-Herbestemming - 13 augustus 2018

Op 12 augustus was de derde aflevering te zien van de serie ‘Herbestemming’. In deze aflevering bezocht Piet Hein Eek 3 herbestemmingen in Oost-Nederland:

 • IJzergieterij Stork in Hengelo omgetoverd tot locatie De Gieterij van ROC van Twente
  Begin 1900 bouwde staalfabriek Stork een ijzergieterij. Nu studeren er ROC-studenten techniek. Stork werd in 1865 opgericht en was gevestigd op een van de grootste industrieterreinen van Nederland, in Hengelo. Vanwege de oliecrisis werd in 1973 besloten de locatie in Hengelo te sluiten en sindsdien lag het terrein er verlaten bij tot het in 2000 werd aangepakt met het project Hart van Zuid Hengelo.
   
 • De oude locatie van dierenpark Emmen
  In Drenthe ziet Piet Hein volop mogelijkheden voor de herbestemming van het oude Dierenpark Emmen. De dierentuin was tot 2015 gevestigd in het centrum van Emmen, maar verhuisde in 2016 naar de overzijde van het centrum onder de naam Wildlands Adventure Zoo, omdat het dierenpark in het centrum niet uit kon breiden.
   
 • Van graansilo naar foodhal in Deventer
  In Deventer heeft een oude graansilo al een nieuwe functie gekregen. De Zwarte Silo uit 1923/1924 werd gebruikt voor graan door de firma A.J. Lammers. De silo lag dichtbij de nieuwe binnenhaven en naast het gebouw werden nog een pakhuis met kantoor en een zoutloods gebouwd. Hier zie je in het huidige pand nog elementen van terug, zoals de oude weegschaal waar scheepsladingen mee werden gewogen. Klik hier om meer te lezen over deze herbestemming

De aflevering van 12 augustus terugkijken? Klik hier.