Fifth Eindhoven

Exploiteert u een monument en wilt u uw organisatie professioneel op de been houden met een houdbaar verdienmodel? Veel erfgoedorganisaties zijn op zoek naar nieuwe kansen en manieren om te innoveren, maar waar moet u beginnen? Welke hulpmiddelen zijn er beschikbaar voor het ontwikkelen van een realistisch perspectief op een financieel gezonde toekomst na de crisis? In deze interactieve NMo NU bijeenkomst gaat u met deze vragen zelf aan de slag en wij denken graag met u mee.

Datum: 25 maart 2021
Inloop: 14.45 uur
Start: 15:00 uur
Einde: 17:00 uur
Meld u aan door te mailen naar info@nationalemonumentenorganisatie.nl

Programma

Begroeting door Marlo Reeders, directeur NMo

Introductie door moderator Yvonne Ploum, directeur ErfgoedAcademie

Frieke Hurkmans, bedrijfskundige en directeur-bestuurder Stichting Pieterskerk Leiden
Als ervaringsdeskundige moedigt Frieke u aan om juist nú de mogelijkheden te verkennen en “out of the box” te denken. Hoe vertaalt u nieuwe plannen in uw begroting en hoe zwaar laat u cijfers meewegen? Frieke geeft graag tips over welke hulpmiddelen haar in de praktijk hebben geholpen. Zo biedt de ‘Scenarioverkenning voor de cultuursector’ van adviesbureau Berenschot interessante uitgangspunten bij het nadenken over manieren waarop u een organisatie stevig neer kan blijven zetten, ook na de crisis.

Martine van Lier, bedrijfskundige en voorzitter Federatie Instandhouding Monumenten (FIM)
In deze uitdagende tijden is het voor exploitanten van monumenten belangrijk om weer overzicht te krijgen en houden. Het is hierbij allereerst nodig om duidelijk in kaart te brengen waar uw organisatie zich momenteel bevindt en welke kant u nu op wil gaan. Martine deelt graag bedrijfskundige tools en modellen die waardevolle handvatten kunnen bieden tijdens dit denkproces. Ontdek zo welke kansen er zijn om met elkaar jullie organisatie uit de crisis te blijven investeren en innoveren.

Deelsessies

Ter voorbereiding op deze digitale workshop ontvangt u als deelnemer via de mail een opdracht waarin u alvast de Scenarioverkenning op uw eigen erfgoedorganisatie kunt toepassen. U maakt hierbij de afweging welke scenario’s resulteren in de gewenste impact voor uw organisatie en waarom. Hierop zal dieper worden ingegaan tijdens de interactieve deelsessies in breakout rooms.

Na afloop van deze deelsessies komt iedereen weer samen en vatten de moderatoren samen wat er in hun breakout rooms is besproken. Tijdens dit plenaire gedeelte zal ook Harry Kers, Financieel Accountmanager bij het Nationaal Restauratiefonds, aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen.

Deze NMo NU bijeenkomst is tot stand gekomen in samenwerking met:
ErfgoedAcademie
Federatie Instandhouding Monumenten
Pieterskerk Leiden
Nationaal Restauratiefonds