Rene Hanssen
15 mei 2020

In een tijd waarin het niet mogelijk is om met een grote groep mensen bij elkaar te komen en kennis uit te wisselen, moet je op zoek naar andere oplossingen. Om toch deze kennis en ervaringen met elkaar te kunnen delen hebben wij een Engelse taxi laten komen, met corona-proof tussenschot waarin wij interviews afnemen met professionals.

In een serie van 6 filmpjes gaan wij in gesprek met eigenaren van – en professionals op het gebied van erfgoed. We nemen u mee naar prachtige monumentale locaties. Tijdens de interviews delen de geïnterviewden hun kennis vanuit hun expertise.

Wij haalden Rene Hanssen, directeur ErfgoedLab Brabant, op bij de Leerfabriek in Oisterwijk. Deze fabriek was in de jaren ’20 van de vorige eeuw de grootste leerfabriek van Europa. Nu, een eeuw later, zijn het Kantoor, Ketelhuis, Magazijn en de  Productiehal  getransformeerd in plekken voor wonen en werken. Tijdens het interview vertelt Rene over zijn ervaring met herbestemming en zijn visie op de impact die corona zal hebben op het herbestemmen van monumenten.