Paleis Soestdijk
NOS - 08 januari 2020

De komende jaren wordt Paleis Soestdijk gerestaureerd en krijgt het paleis een nieuwe bestemming. Het zal alleen nog open gaan bij speciale evenementen, zoals Open Monumentendag en concerten in de Paleistuin. Het paleis was afgelopen zondag voor het laatst open voor het publiek. Er was zo veel interesse dat alle toegangskaarten waren uitverkocht. 

De nieuwe eigenaren willen het paleis niet alleen opknappen, maar ook een nieuwe bestemming geven. "Een soort dorp, waar van alles en nog wat te beleven is op innovatie-gebied en de dingen waar Nederland goed in is", blikt Maya Meijer (eigenaresse Paleis Soestdijk) vooruit op de bouwplannen.

Paleis Soestdijk was tussen 1937 en 2004 het woonpaleis van prinses (van 1948 tot 1980 koningin) Juliana en prins Bernhard. Twee jaar na hun overlijden, in 2006, gingen het paleis en de tuinen tijdelijk open voor het publiek. Na een korte sluiting in 2011 was de belangstelling nog steeds zo groot, dat Soestdijk weer werd opengesteld. Twee jaar geleden namen particulieren de locatie over.