Kerk Oud Groninger
06 september 2018

De rol van de erfgoedprofessional verandert. Die ontwikkeling vloeit voort uit een vernieuwde kijk op de erfgoedzorg, de terugtrekkende overheid, wetswijzigingen, bezuinigingen en andere maatschappelijke ontwikkelingen, dat vraagt om (bij)scholing, verdieping en een vernieuwde visie.

Inhoudelijk heeft elke professional een andere scholingsbehoefte. Daarom heeft de ErfgoedAcademie een breed aanbod aan eendaagse cursussen, netwerkbijeenkomsten en een meerdaagse leergang Erfgoedfilosofie: van praktische handvatten tot filosofie.
Aanstaande periode worden er weer 2 cursussen aangeboden via de Erfgoedacademie:


Cursus (Be)houd je kerkgebouw - Is uw monumentale kerk toekomstproof?
Bent u betrokken bij het behoud, beheer en gebruik van monumentale kerken? In de cursus (Be)houd je kerkgebouw van de ErfgoedAcademie krijgt u inzicht in de (nieuwe) gebruiksmogelijkheden van deze monumentale gebouwen, naast de eredienst. Van planvorming tot uitvoering.

Waar en wanneer? 19 september in Amersfoort.

De kosten voor een cursusdag bedragen € 100,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en een netwerkborrel.
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar

De cursusdag  is ontwikkeld in samenwerking met de Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerken (VBMK).  
Voor meer informatie en inschrijving klik hier.Cursus Erfgoed en Herbestemmen
Herbestemming is vaak complex. Per project moet worden gekeken naar de context van het gebouw, de te behouden cultuurwaarden, de eigenaar, het gebruik, de exploitatie en het beheer. In deze cursus nemen wij u mee langs de verschillende stappen van dit proces. Wat zijn de (on)mogelijkheden, regelgeving, soorten financiering, samenwerking met andere partijen, etc. En geven we veel praktijkvoorbeelden: de successen én de missers.

Deze cursus is bestemd voor iedereen, die betrokken is bij een dergelijke complexe opgave, zoals ambtenaren erfgoed en/of ruimtelijke ordening, stedenbouwers, architecten, makelaars en projectontwikkelaars.

Waar en wanneer? 2 oktober in Utrecht.
De kosten voor een cursusdag bedragen € 225,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, lunch en een excursie.
Voor meer informatie en inschrijving klik hier.